Attends Blog

Er zijn veel mensen die vroeg of laat last krijgen van ongewild urineverlies. Vind op onze blog meer informatie over incontinentie en gerelateerde onderwerpen.

Continentiezorg met behoud van een gezonde huid

Wat is de definitie van goed incontinentiemateriaal?

Goed incontinentiemateriaal:

  • is droog en discreet
  • sluit vocht en nare geurtjes in
  • heeft een acceptabele terugslagwaarde van het vocht
  • voorkomt huidirritatie

Is de ISO-Rothwell waarde een goede voorspeller van kwaliteit?

De kwaliteit van incontinentieproducten wordt al jarenlang getest door de standaard Rothwell testmethode. Desondanks zijn er grote verschillen tussen goede testresultaten aan de ene kant en de vaak teleurstellende praktijkervaring van de gebruikers aan de andere kant.

Professor Dr. Jünemann van het Universitair Medisch Centrum van de Universiteit van Kiel (Duitsland) is een vooraanstaand uroloog en wetenschapper op het gebied van incontinentieonderzoek. Hij heeft onderzocht waarom die grote verschillen er zijn. Het antwoord was verbijsterend simpel: gebrek aan realiteit.

De tot nu toe gebruikte methodes om kwaliteit te testen zijn niet verkeerd. Ze houden alleen onvoldoende rekening met de daadwerkelijke omstandigheden van het gebruik van het product. Daardoor zijn de uitkomsten niet echt geschikt voor het evalueren van de kwaliteit van incontinentieproducten.

De meerwaarde van de Actieve Zone test

Professor Dr. Jünemann heeft een nieuw proces ontwikkeld, de Mid50 Test, inmiddels omgedoopt tot de “Active Zone Test”. De resultaten bieden een objectieve basis voor het beoordelen en vergelijken van de kwaliteit van absorberende incontinentieproducten.

Dit is ook zijn doel als bestuurslid van het ´Deutsche Kontinenz Gesellschaft´: “Mensen die last hebben van een zwakke blaas voorzien van objectieve informatie over producten van de hoogste kwaliteit”. Professor Jünemann schrijft ook regelmatig over dit onderwerp in “The European Journal of Geriatrics”.

Het belang van een lage vochtterugslag voor het behoud van een gezonde huid

Met zijn onderzoek in het vooraanstaande huidonderzoeksinstituut proDERM, Instituut voor Toegepast Dermatologisch Onderzoek in Schenefeld/ Hamburg, is de bekende dermatoloog Professor Dr. Klaus P. Wilhelm vervolgens nog een stap verder gegaan. Met de proDERM-testreeks onderzocht Dr. Wilhelm de invloed van de door Dr. Jünemann bepaalde vocht terugslag op de gezondheid van de huid.

De onderzoeksresultaten toonden aan, dat hoe minder vocht terugslag er is, hoe beter dit is voor de gezondheid van de huid. Dit bevestigt, dat de keuze van het juiste incontinentieproduct van essentieel belang is om huidproblemen op de lange termijn te voorkomen en de levenskwaliteit van de gebruikers te waarborgen.


Maak een account hier en download Attends Incontinentie Rapport onder “Materiaal Download”.


Op zoek naar het incontinentiemateriaal, afgestemd op de individuele behoeften van uw cliënt?

Bekijk ons assortiment hier en maak een account om eenvoudig proefverpakkingen en ander ondersteunend materiaal aan te vragen!

Bericht heeft geen opmerkingen.
Reageer

Captcha Image