Attends Blog

Er zijn veel mensen die vroeg of laat last krijgen van ongewild urineverlies. Vind op onze blog meer informatie over incontinentie en gerelateerde onderwerpen.

Last van ongewild urineverlies? Deze tips kunnen helpen

Maar liefst 1 miljoen Nederlanders ervaren urineverlies in één of andere vorm in het leven. Er zijn verschillende behandelmethoden die het verlies kunnen verminderen, verbeteren en zelfs verhelpen.

Voor zowel mannen als vrouwen is het belangrijk om de bekkenbodemspieren te trainen, ook ter preventie. Studies tonen aan dat maar liefst 70 procent van alle mensen met incontinentie geen symptomen meer ervaren met behulp van bekkenbodemtraining.

Bekijk hier oefeningen om de bekkenbodem te versterken. 


1. Geduld

Als je een vorm van urineverlies ervaart, is het belangrijk om te onthouden dat dit niet binnen één dag verholpen is met bekkenbodemspieroefeningen. 

Het effect van een regelmatige bekkenbodemtraining zal pas na 3 - 6 maanden te merken zijn. Het mooie van bekkenbodemtraining is dat je de oefeningen altijd en overal kunt doen. Het enige wat je hoeft te doen is de spieren aanspannen.2. Ga naar de huisarts of specialist


Velen zijn terughoudend om met iemand over incontinentie te praten, maar een deskundige kan je van veel nuttig advies en hulp voorzien. Daarnaast kan een huisarts een recept voorschrijven waardoor incontinentiemateriaal wordt vergoed.
Hoewel veel mensen gebaat zijn bij de bekkenbodemtraining, kan het probleem groter zijn en andere behandelmethoden nodig hebben. De arts kan onderzoeken uitvoeren en een diagnose stellen. Vraag je arts om
indien nodig door te verwijzen voor verder onderzoek. Er zijn medicijnen die kunnen helpen, en de arts kan ook bepalen of er al dan niet een operatie moet worden ondergaan.


3. Hulpmiddelen op recept

Verschillende soorten incontinentiehulpmiddelen zoals verband, absorptiebroekjes, luiers en bedbescherming, zijn beschikbaar voor vergoeding. Hiervoor kan je een recept krijgen bij de huisarts of andere voorschrijver.Heb je nog tips? Laat hieronder gerust een reactie achter.


Bericht heeft geen opmerkingen.
Reageer

Captcha Image